|
|
Shoutcast Radyo Kurulumu : Radyo nasıl kurulur ?
Shoutcast Radyo kurulumu için bir kaç işletim sistemi seçeneğimiz var. Windows, FreeBSD, Linux, Mac OS X, Solaris Sparc. Ben Linux için olan kurulumu anlatacağım, FreeBSD içinde aynen geçerlidir. Öncelikle SHOUTcast - DOWNLOAD adresine girip işletim sisteminize uygun olan dosyanın adresini kopyalayın. Ve kurulumumuza başlıyoruz: Kod:
wget http://dosya.tutsakhosting.com/sc_serv_1.9.8_Linux.tar.gz Kod:
tar -zxvf sc_serv_1.9.8_Linux.tar.gz Kod:
gzip: stdin: not in gzip format tar: Child returned status 1 tar: Error exit delayed from previous errors Kod:
tar -xvf sc_serv_1.9.8_Linux.tar.gz Kod:
pico -w sc_serv.conf MaxUser=32 Burası radyomuza bağlanacak max kullanıcı sayısını bildiriyor. istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Password=changeme Burası radyomuza bağlanabilmek için kullanacağımız şifre bölümüdür. Burayı yeri mutlaka değiştirin. PortBase=8000 Radyomuza bağlanmak için kullanacağımız port numarası. Değiştirmek zorunda değilsiniz ama aynı bu port boş olmalı. 1-1024 arasındaki portları kesinlikle kullanmayın. biraz aşağılara iniyoruz ve 105. satıra geliyoruz: SrcIP=ANY Radyonuza bağlanmak için kullanacağınız ip adresi. Eğer kendi serverınız ise boştaki 1 ip yi kullanabilirsiniz, eğer bir shell kullanıcısıysanız shell firmanızdan ip isteyebilirsiniz. ANY yazan bölümü size verilen ip ile değiştirin aksi takdirde radyonuza sunucudaki tüm iplerden uluşalılır. DestIP=ANY Yine aynı şekilde burayıda size verilen ip ile değiştirin. 145. satıra geliyoruz ve admin şifresini editliyoruz: ; AdminPassword=adminpass Admin şifresi size djleri/kullanıcıları banlama kickleme gibi olanaklar sunuyor. Normalde optional bir seçenek olmasına rağmen şiddetle tavsiye ederim. adminpass yazan yeri güzel bir şifre ile değiştirin fakat bu şifreyi sizden başka kimse bilmesin. Ayrıca satırın başındaki ; işaretinide silmeyi unutmayın. AdminPassword=şifre şeklinde olmalı. Dosyamızı editledik. ctrl+x tuşlarına basıp kaydedip çıkıyoruz. ardından radyomuzu çalıştırıyoruz: Kod:
./sc_serv ************************************************** ********** ******************* ** SHOUTcast Distributed Network Audio Server ** Copyright (C) 1998-2004 Nullsoft, Inc. All Rights Reserved. ** Use "sc_serv filename.ini" to specify an ini file. ************************************************** ********** ******************* Event log: <10/26/05@04:44:18> [SHOUTcast] DNAS/Linux v1.9.5 (Dec 27 2004) starting up... <10/26/05@04:44:18> [main] pid: 2164 <10/26/05@04:44:18> [main] loaded config from sc_serv.conf <10/26/05@04:44:18> [main] initializing (usermax:32 portbase:8000)... gibi bilgiler gelecektir. Buradan çıkmak için shellinizden çıkmanız gerekiyor kesinlikle ctrl+c yapmayın aksi takdirde radyonuzu durdurursunuz. Artık radyomuza http://ipadresi: port adresinden ulaşabiliyoruz. admin bölümü için kullanıcı adı: admin dir. Şifre ise sizin belirlediğiniz admin şifresidir. Eğer domain.com gibi bir alan adınız varsa ve radyo.domain.comort gibi bir adresten yayın yapmak istiyorsanız DNS recordlarınıza radyo diye bir A record yaratıp ip numarasına yönlendirmeniz gerekir. |
|
|
Cevap: Shoutcast Radyo Kurulumu : Radyo nasıl kurulur ?
bu linkteki sitelere giriş engellenmiş |
|
|
hee yhaa bu siteye giriş engelli nasıl olcak bu iş ?? kesin cevap arkadaslar |
|
|
Link Güncellenmiştir. |
|
|
hayır arkadasım o degil giriş yaptıgımız Shoutcast sitesi engellenmiş ??? |
|
|
Download url sini wget kodunun yanına yazdım web site adresine giripte link almanıza gerek yok |
|
|
olmuyor kardes yhaa ayıp olmazsaa msnden yarım edsen by42djalper42qhotmail.com |
|
|
Müşterilerimize msn destegi veriyoruz olmuyor derken ne olmuyor açıklarsan yardımcı olmaya calişim ? |
|
|
Ben wget ile ssh dan 2 dosyayıda çektim sonrasında ./sc_serv Komutunu verince Karşıma bu hata çıkıyor : Segmentation fault Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
||
Alıntı:
Kod:
chmod 755 sc_serv |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|