|
|
Spri (System Priority) Kurulumu
SPRI (System Priority) sistemde çalışan işlemlerin yük dengelerini ayarlayarak linux serverınızın load seviyelerinin %5 - %20 oranında düşürmeye yarayan bir yazılımdır. Sunucuda root olduğunuzu varsayıyorum Kurulum adımları şu şekilde : Kod:
wget http://rfxnetworks.com/downloads/spri-current.tar.gz dosyayı sunucuya çekiyoruz Kod:
tar -zxvf spri-current.tar.gz ardından tar dosyasının içerisindekileri açıyoruz Kod:
cd spri* ile klasöre giriyoruz Kod:
chmod 755 install.sh Kod:
./install.sh Nasıl konfigüre edeceğinize gelince : Kod:
/usr/local/bin/spri/prios klasöründeki high low rt gibi dosyalar göreceksiniz. Bunları kullanarak hangi daemon’a ne öncelik vereceğinizi ayarlayabilirsiniz. Örneğin ben high (yüksek öncelik) dosyasını Kod:
nano high yazarak açtım ve en alta mysqld satırını ekledim. Böylece mysql işlemleri daha öncelikli olarak yapılacak. Hangi işleme ne öncelik vereceğiniz size kalmış. Optimum sonuçları yakalamak için sizde test edin, görün. Yazılım cron’lara eklenmekte ve 45 dk’da bir çalışmakta. Bu süreyide şu dosyayı düzenleyerek değiştirebilirsiniz. Kod:
/etc/cron.d/spri Kod:
/usr/local/sbin/spri -v yazmanız yeterlidir. Ekranda hangi işleme ne öncelik verildiği görülecektir. Osman Üngür Arkadaşımıza Teşekkür Ederiz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|