Geri git   SpeedX| Destek Ýletiþim Forumu > Google & Msn-Yahoo Kardeþler > Google Pagerank
Kayýt ol Yardým Üye Listesi Ajanda
SeoMap

Konu Bilgileri
Konu Baþlýðý
Wink Google Pagerank™ (Pr) Nedir?
Konudaki Cevap Sayýsý
0
Þuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayýsý
5116

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 25. January 2008, 01:43 AM
PaLeRmO - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
PaLeRmO 
Administrator
Aktive
Seviye: []
Aktiflik: /
Güç: /
Deneyim: %
Karizma
Üye No: 1
Tecrübe Puaný: 10
Rep Puani : 10
Rep Derecesi:
PaLeRmO Seçkin bir yolda.
Ýletiþim
PaLeRmO - MSN üzeri Mesaj gönder
Bilgi
PaLeRmO isimli Üye þimdilik offline konumundadýr
Üyelik tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 56,207
Konularý: 210
Ampul Wink Google Pagerank™ (Pr) Nedir?


Pagerank Türkçede tam karþýlýðý olmayan bir Google terimidir, genelde internet kullanýcýlarý ve site tasarýmcýlarý tarafýndan “Link Popülerliði Puaný” olarak algýlanýr ama kullanýlan terim PageRank'dýr.
PageRank Google'ýn site sýralamasýnda kullandýðý algoritmanýn sonucu sitenize verdiði deðeri gösteren bir basitleþtirilmiþ deðerdir.
Google kendisi her ne kadar güncel veriler ile çalýþsa da her aramada bu verileri kullanmasýn sorun yaratacaðý için bu basitleþtirilmiþ deðeri geliþtirip bunu kullanmaya baþlamýþtýr.

Arama Motorunu programlayanlar eðer bir site dýþarýdan çok link (iliþim) alýyorsa bu sitenin içeriði iyidir düþüncesi ile kodlarý yazdýklarýndan arama siteleri de genelde bu düþünceye göre siteleri sýralarlar. Google da ayný düþunce ile kodlanmýþ bir arama motorudur.

Google açýsýndan PageRank da burada devreye girer, çünkü bir siteye verilen linklerin analizinden sonra o site için oluþturulmuþ bir deðerdir bu. Ancak sadece link almak yeteli deðildir, nasýl link aldýðýnýz da önemlidir, yani tabiî ki bu linklerin içeriðinde bulunan anahtar kelimelerin de büyük bir anlamý vardýr. Mesela [ Gazete Linkleri ] ile link verirseniz siteniz [ Gazete Linkleri ] sýralamasýnda üstte yer alýr, ancak [ Gazeteler ] diye iliþim verirseniz linkiniz de buna karþýlýk [ Gazeteler ] anahtar kelimesinde yer alýr.

Sonra site içeriðinde bulunan ve linklerde kullanýlmýþ anahtar kelimeler ile bu PageRank verisi birleþtirilerek sitenizin Google aramalarýnsa sýrasý belirlenir.
Þimdi hemen aklýnýza bir sürü siteye linkinizi yerleþtirmek bedava alanlara bir sürü link sayfasý koymak gelebilir. Google arama motorunu kod yazýcýlarý bunlarý önceden düþünmüþlerdir. Belli bir PageRank deðerine ulaþmayan sitelerden aldýðýnýz linkler sitenizin PageRank deðerini artýrmaz. Yani link aldýðýnýz sitenin PageRank deðeri ne kadar yüksek ise sizin sitenize de o kadar etki yapar. PageRank 3 ve altýndaki sitelerden aldýðýnýz linkler fazla iþe yaramaz.
Mesela 10.000 tane pr0 yada pr1 siteden iliþim almaktansa 1 tane pr4 siteden link almak daha iyidir.

Yada 10 tane pr4 siteden link almaktansa bir tane pr5 siteden link almak daha iyidir. 50 tane pr4 siteden link almaktansa bir tane pr6 siteden link almak daha iyidir.

Yani özetle yüksek PR sahibi sitelerden link almak daha iyidir.
Bu durumda bunun ticaretini yapan siteler de türemiþtir tabiî ki. Bunlarýn PR deðerlerine kanarak hemen reklâm vermeyiniz!
Çünkü Google bunu da önceden düþünmüþ ve "Natural Linkling" ile "Unnatural Linking" diye linkleri de ikiye ayýrmýþtýr.
Yani siz ne kadar para verseniz verin eðer reklam verdiðiniz site sahibi sizin linkinizi düzgün yerleþtirmez ise, rengarenk tablolar içerisinde ve bir köþede yerleþtirirse (Örneðin iyinet.com reklam alaný), yani iþte bunlar da linktir diye sýralar ise, bu linkler bir metin içerisinde bulunan linklerden daha az etki yapacaktýr.

Ayrýca verilen linklerin sayfa düzenine oturmasý gerekir, çünkü Google üstelik sayfa içerisinde bulunan taglar ile de ilgilenir ve bu sayede bu linkler "unnatural" ( yani doðal deðil, paralý veya istek üzerine) diye karar verebilir bu yazý içerisinde kullandýðýmýz [ Gazeteler ] linkini bu þekilde örnek alabilirsiniz. Bu linkin etkisi Google sýralamasýnda daha etkili olacaktýr. Veya yanda bulunan PageRank içerikli iliþimler (linkler) de bu yazýda bulunan konu ile ilgili olduðundan yine öylesine bir sayfada listelenmiþ ve konu ile alakasýz olanlardan daha etkili olacaktýr.
Alýntý ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayýtlý üye ve 1 Misafir)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Baþlatan Forum Cevap Son Mesaj
Google Nedir? Nasýl Doðdu? PaLeRmO Yahoo- Msn - Diðer arama motorlarý 0 25. January 2008 01:58 AM
Google Analytics-Pagerank-Arama Motoru iliþkisi PaLeRmO Google - Msn - Yahoo haberler Yenilikler 0 25. January 2008 01:56 AM
Google Sandbox Nedir? PaLeRmO Google Optimizasyon 0 25. January 2008 01:51 AM
Google Ban Nedir? PaLeRmO Google Adsense 0 25. January 2008 01:33 AM
Google™ AdSense® EFT Türkiye Banka Þube Kodlarý PaLeRmO Google Adsense 0 25. January 2008 01:30 AM

En Fazla Arama Yapýlan 100 Kelime
Aranan Kelimeler
...
Sitemap | Sitemap1 | Url | Url1 | Tags | TagMap | SeoMap | Arþiv
Sitemap
Google